Παραιτούνται υπέρ των μουσουλμάνων, οι χριστιανοί σύμβουλοι που εκλέγονται στον Ίασμο

«Δεν συναντιέμαι με τον Μ. Μουσταφά που είναι αρχηγός της παράταξης, εγώ γυρνώ στα χωριά κι ευχαριστώ τον κόσμο για την συμπαράστασή του, περνώντας απ’ όλους πόρτα - πόρτα» λέει ο Κυριάκος Αμούτζας που αγωνίζεται μέχρι τέλους .


Κάνει τον δικό του αγώνα πόρτα - πόρτα ο Κυριάκος Αμούτζας, σε μια προσπάθεια να πείσει τους δημότες ότι θα πρέπει να επιλέξουν την κοινή πορεία όπως τόσα χρόνια υπάρχει στον Ίασμο, με την συμπόρευση χριστιανών και μουσουλμάνων. Ήδη στο ψηφοδέλτιό του που στήθηκε ακριβοδίκαια υπήρχαν 40 υποψήφιοι χριστιανοί και 40 μουσουλμάνοι. Όταν λοιπόν εξελέγησαν περισσότεροι χριστιανοί σύμβουλοι αφού η μειονότητα εγκλωβίστηκε στα άλλα δύο ψηφοδέλτια των υποψηφίων δημάρχων Καδή Ισμέτ, Μ .Μουσταφά, ο νυν δήμαρχος και αρχηγός του συνδυασμού Κυριάκος Αμούτζας βρήκε την λύση και υλοποιεί την δέσμευσή του ότι θα υπάρχει κοινή και ισορροπημένη διοίκηση χριστιανών και μουσουλμάνων.

Έτσι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του δημάρχου οι χριστιανοί δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέγονται, προκειμένου να μπουν όσοι μουσουλμάνοι χρειάζονται. Δηλαδή σύμφωνα με την δήλωση του κ. Αμούτζα μπαίνουν τρεις καινούργιοι μουσουλμάνοι σύμβουλοι στον κορμό, επιπλέον του ενός που εκλέγεται, ένας στον Σώστη κι ένας ακόμη εκλέγεται στους Αμαξάδες. Η σύνθεση λοιπόν του δημοτικού συμβουλίου θα περιλαμβάνει 7 μουσουλμάνους όπως ήταν η αρχική δέσμευση και 10 χριστιανούς συμβούλους.

Ο Κυριάκος Αμούτζας έχει να αντιμετωπίσει ένα μηχανισμό που δρα σαν μπετόν αρμέ, όπου κινητοποιείται το τουρκικό προξενείο και όλοι οι φιλόδοξοι παράγοντες που θέλουν να αλώσουν μια περιοχή, παρασύροντας κάτω από άλλη βάση τους φιλήσυχους κατοίκους.

Το δίλημμα των εκλογών όμως είναι τελείως διαφορετικό. Ο ένας συνδυασμός μιλά για συμπόρευση και ισόρροπη ανάπτυξη και ο άλλος για ανάπτυξη και πρόοδο των μουσουλμάνων, με ελάχιστη παρουσία χριστιανών. Το πρόγραμμά του συμπυκνώνεται σε έργα βιτρίνας, παιδικές χαρές, στέγαστρα λαϊκής αγοράς και προκάτ εξεταστήρια ιατρεία στους οικισμούς, ενώ το σχέδιο του Κυριάκου Αμούτζα σηματοδοτεί τον Ίασμο σαν ένα κομβικό σταυροδρόμι στην Εγνατία οδό διαμετακομιστικού κέντρου, με υποδομές, εργατικές κατοικίες, πολυχώρους πολιτισμού που αλλάζουν την φυσιογνωμία της περιοχής.

Τα ερωτηματικά που θέτουν οι πολίτες είναι αναπάντητα. Έχουν να κάνουν με χρέη της δημοτικής αρχής του Σώστη ύψους 370.000 ευρώ για κακοδιαχείριση όπως αναφέρονται και σε επιστολή πολίτη που στάλθηκε στην περιφερειάρχη Θεοδ. Κόκλα. Οι δημοτικές υπηρεσίες κράτησαν το θέμα σχεδόν ως μυστικό, ενώ διοχετευόταν συγκεκριμένη και κατευθυνόμενη πληροφόρηση σε έντυπα μικρής κυκλοφορίας υπηρετώντας την …διαφάνεια όπου ποτέ δεν αναφέρθηκε το παραμικρό.


Τα ερωτηματικά συνεχίζονται για την λειτουργία των λατομείων Δύμης και Φωλιάς, για την αμμοληψία του ποταμού Κομψάτου κι άλλα θέματα για τα οποία δεν έγιναν αναφορές από τον κ. Καδή Ισμέτ στο πρόγραμμά του.

ΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΟΣΥΝΗΣ ΟΙ ΠΑΡΑΙΤΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Ο συνδυασμός «Όραμα Αναγέννησης» του Κ. Αμούτζα υποστηρίζει ότι πραγματικά έχει όραμα, έχει δώσει δείγματα γραφής, έδωσε ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης στον δήμο, που θα βούλιαξε στο βούρκο των προβλημάτων και φυσικά είναι αυτός που με την κοινή συμπόρευση υπόσχεται θαύματα, αξιοποιώντας την θέση του και τον σχεδιασμό που έχει ήδη τεθεί με τον προγραμματισμό της υφιστάμενης δημοτικής αρχής. Στη διάθεση του Δημάρχου Ιάσμου όπως αναφέραμε ήδη, έχουν θέσει τις παραιτήσεις τους οι χριστιανοί νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Όραμα Αναγέννησης, προκειμένου να καταλάβουν τις θέσεις τους μουσουλμάνοι συνυποψήφιοί τους, από τον ίδιο συνδυασμό, μια κίνηση μεγαλοσύνης που αμφιβάλλουμε αν ποτέ γινόταν αντιστρόφως. Πλέον έτσι καταρρέουν τα επιχειρήματα του αντίπαλου συνδυασμού που χθες κάλεσε στο ξενοδοχείο «Αρκάδια» τους συμβούλους του Μ. Μουσταφά για περεταίρω ενημέρωση και σύσφιξη σχέσεων, ενώ και μια άλλη συνάντηση έγινε σε ταβέρνα της Δύμης. Οι λαοσυνάξεις και οι ταβερνοσυνάξεις θα δούμε με ενδιαφέρον πως θα αποτυπωθούν στην κάλπη.


--------------------------------------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου